Ugodan ambijent u 23 kvadrata? Postoji!

Što se sve može postići maštovitim dizajnom.

Velika kvadratura stana ne garantira prostranost, posebno ukoliko nije dobar raspored elemenata u prostoru, tako nije niti ugodan ambijent.

Suptilno uređeni stan od samo 23 kvadrata prikazan na slici nalazi se u francuskoj prijestolnici Parizu, gradu poznatom po visokim životnim troškovima, posebno u pogledu stanovanja.

1

Stan se sastoji od samo jedne prostorije koja je vizualno, ali i fizički odjeljena stupovima i namještajem čime se postigla multifunkcionalnost prostora.

Pastelne boje stvorile su nježan i prozračan ambijent, ali su također u prostor unijele dozu dinamike i razigranosti. Pastelno žuta, zelena, blijedo crvena i smeđa boja bočnih zidova i podova stvara dojam dubine, što je odlično komplementirno pojedinim bijelim frontama, kao i bijelim namještajem. Sukladno tome dobili smo i moderan izgled.

2

Namještaj je jednostavan i manjih dimenzija kako ne bi došlo do zagušenja prostora. Dizajner se odlučio na vertikalne linije na zidu kako bi se postigla optička varka da je strop viši no što jest, a dojam prostranosti postignut je i dobro raspoređenom rasvjetom koja osvjetljava svaki kutak doma, kao i velikim prozorom koji u stan unosi dovoljne količine prirodnog svjetla.